events

Feestelijke heropening entreegebied, opening "Ik ben een geboren buitenlander" en openstelling Carlos Motta
22 sep 2017

Locatie
Nieuw entreegebied en tentoonstellingszalen
Tijd
20.00 - 23.00 uur
Voertaal
Engels
Reserveren

Aanmelden niet nodig. Vrije entree.

Vrijdagavond 22 september van 20.00 - 23.00 uur is de feestelijke heropening van ons vernieuwde entreegebied! Het wordt een echte ontmoetingsplaats, inclusief loungeplek en koffiebar.

Deze avond presenteren wij ook twee nieuwe tentoonstellingen: Carlos Motta: the Crossing en “Ik ben een geboren buitenlander”, aspecten van migratie in de collectie van het Stedelijk Museum.

Het is de opening van het culturele seizoen!

CARLOS MOTTA

In The Crossing, een in opdracht van het Stedelijk vervaardigde tweedelige installatie met video's & objecten, toont Motta (Bogotá, 1978) videoportretten van elf LHBTQI-vluchtelingen, waarin zij praten over hun ervaringen voor, tijdens en na de vlucht vanuit hun geboorteland naar Nederland. Hun aangrijpende verhalen maken duidelijk wat het betekent om te moeten leven met homofobie en transfobie, in culturen waar onderdrukking en discriminatie het nagenoeg onmogelijk maken om uit te komen voor genderidentiteit en seksuele geaardheid.
Meer informatie.

"IK BEN EEN GEBOREN BUITENLANDER"

De collectiepresentatie “Ik ben een geboren buitenlander” laat zien wat de invloed van migratie kan zijn op kunstenaars nu en in het verleden, en hoe zij de gevolgen ervan verbeelden en in perspectief plaatsen. De titel van de tentoonstelling is een uitspraak van de Mexicaanse kunstenaar Ulises Carrión (1941-1989) die sinds de jaren ’70 in Nederland woonde.
Meer informatie.

Directeur Beatrix Ruf: “Ik vind het belangrijk dat in het Stedelijk te zien is hoe er vanuit de kunst wordt gekeken naar migratie, en hoe kunst ons kan confronteren met onze eigen denkbeelden.”
 
Met veel genoegen presenteren wij deze avond ook onze nieuwe sponsor illy, die in de entreeruimte een koffiebar heeft ingericht. Ter gelegenheid van de ingebruikname van onze vernieuwde entreeruimte trakteert illy op gratis koffie.