events

Rabo Familiedag 2016
17 apr 2016

Foto: Tomek Whitfield

Op zondag 17 april zijn families eregast in het Stedelijk Museum! Een festival voor kinderen en hun ouders tussen de kunstwerken.

Kunstenaarsworkshops, muziek, dans, theater en speedtours: alles staat in het teken van de Amsterdamse School, een tentoonstelling vol met de meest fantasie- en kleurrijke meubels, lampen en gebouwen.

Ga aan het eind van de dag naar huis met je zelfgemaakte Amsterdamse Schoolklok. Entree en deelname is gratis, aanmelden via onderstaande link

AANMELDEN

PROGRAMMA RABO FAMILIEDAG

Welkom! Tijdens de Rabo Familiedag zijn families eregast in het Stedelijk. Van onder  de luifel tot bovenaan de trap: in het hele museum is mega veel te doen. Alle workshops en activiteiten staan in het teken vanWonen in de Amsterdamse School. Veel plezier!

Ochtendshift: 10.00-13.00 uur. Middagshift: 14.00-17.00 uur.

BOVENVERDIEPING
A: MONUMENTALE TRAP: Amsterdamse Schoolklok maken (Family Time) – Blikopeners
Samen met de Blikopeners van het Stedelijk maken jullie je eigen Amsterdamse Schoolklok.

B: TEIJIN AUDITORIUM: Workshop Patronen – Christie van der Haak
Een huis was bij de Amsterdamse School niet compleet zonder behang met bijzondere patronen. Kunstenaar Christie van der Haak legt uit hoe je zelf patronen maakt en deze op je eigen Rabo Familiedag T-shirt drukt.

C: TEIJIN AUDITORIUM: Workshop Letterportret - Met Bob van Dijk
In de tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse school zijn veel sierlijke letters te vinden. Samen met Bob van Dijk maak je een portret in letters voor een echt affiche.

BEGANE GROND

D: ZAAL 0.1: Workshop Lindy hop!
In de tijd van de Amsterdamse School danste iedereen de Lindy hop, spring in bij een mini-cursus van echte Lindy hoppers!

E: INFOBALIE ZAAL 0.1 (start): Familiespeedtours (vanaf 6 jaar) & Kunst peuteren (3-5 jaar)
Haak elke 20 minuten aan bij een speciale Familiespeedtour door de tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School. Voor de allerkleinsten zijn er peuterrondleidingen door de vaste collectie. De rondleiders staan klaar!

F: SCHIPHOLENTREE (tegenover de museumwinkel): Theaterworkshop Tableau vivant!
Hoe zag een dag eruit in de tijd van de Amsterdamse School? Stap terug in de tijd en speel samen met theaterdocenten van de Stadsschouwburg Amsterdam een scène van honderd jaar geleden. En: samen op de foto in een Amsterdamse School decor!

BENEDENVERDIEPING

G: STUDIO A&B: Limo en koekjes!
Dorst gekregen? In Studio A & B kun je wat eten en drinken, lezen, even chillen of meedoen aan de interactieve Lindy hop dance game.

We zien jullie op de Rabo Familiedag!

*De Rabo Familiedag is uitsluitend bedoeld voor families met kinderen.