events

Stedelijk Book Club Print! Press! Publish! 2017
29 sep 2017

Locatie
Verschillende plekken in het museum
Tijd
19.00 - 23.00 uur
Voertaal
Nederlands en Engels
Toegang
Museumkaart gratis / Studenten € 8,75 / Regulier € 17,50
Reserveren

tickets

Met de tweede editie van Stedelijk Book Club: Press! Print! Publish! staat de Friday Night van het Stedelijk Museum op 29 september 2017 volledig in het teken van boeken. In het nieuw ingerichte entreegebied en op andere plekken in het museumgebouw vinden presentaties, performances en voordrachten door schrijvers en kunstenaars plaats. Twee tentoonstellingen zijn op deze avond voor het eerst te zien: De Best Verzorgde Boeken en Always in risk, yet never in danger. Rietveld Graphic Design 2017.

Met boekpresentaties van Antonis Pittas / Florian Idenburg / Herman Verkerk / Ian Whittlesea & Pádraic E. Moore / Katja Gruijters / LAPS / Marjan Teeuwen / Michael Tedja / Sandberg Series / Het Poëzie Museum.

De avond biedt een overzicht van recente, opvallende en vernieuwende publicaties op het gebied van beeldende kunst, fotografie en vormgeving. Op drie verschillende podia vinden gesprekken plaats met schrijvers en kunstenaars over hun onlangs verschenen boeken. Speciaal voor het museum organiseert Yannick Bouillis een aantal Offprint boekentafels rondom het thema 1917-2017. Naar aanleiding van haar presentatie aan de Jan van Eyck Academie is Radna Rumping uitgenodigd om een versie van haar werk Get Rid Of Yourself, Again, een essay in de vorm van een audio-installatie, te laten horen. Ook praat het team van Stedelijk Museum Publicaties met Roma Publishers over recent verschenen kunstenaarsboeken.

Uiteraard is ook de bibliotheek onderdeel van Stedelijk Book Club. Hier vindt de jaarlijkse boekverkoop plaats, waar bezoekers talrijke publicaties over hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland (zowel gebruikte als gloednieuwe exemplaren) kunnen aanschaffen. Kortom: deze avond is een feest voor elke boekenliefhebber.