gallery talks

anne ruygt
2 nov 2012

Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij

Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Schiphol Hal (entréehal)
Voertaal: Nederlands
Entree: Bezoekers betalen uitsluitend entree voor het museum (kortingen zijn van toepassing).
Reserveren: Reserveren is verplicht. U kunt voor dit evenement reserveren door een e-mail te sturen naar reservations@stedelijk.nl, met daarin vermeld uw volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer, en de naam en datum van de activiteit die u wilt bezoeken.

Na de heropening van het museum zet het Stedelijk de serie stedelijk|gallery talks voort, waarbij bekende wetenschappers, kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond een rondleiding verzorgen langs een selectie van tentoongestelde werken in het museum.

Anne Ruygt, junior conservator Fotografie bij het Stedelijk, zal tijdens deze middag een Gallery Talk verzorgen.

Meer informatie over de spreker:

Anne Ruygt is kunsthistoricus en werkt als junior conservator fotografie bij het Stedelijk Museum. In die hoedanigheid werkte zij aan de huidige presentatie van fotografie in de collectieopstelling. In 2010 en 2011 werkte zij als conservator in opleiding mee aan de tentoonstellingen The Temporary Stedelijk: Taking Place, TS2: Changing Views of the Collection en Monumentalisme. Ook trad zij op als spreker bij verschillende bijeenkomsten van het Public Program, waaronder 'Exploring the Transnational' over haar onderzoek naar de fotowerken van Lothar Baumgarten. Sinds haar afstuderen aan de Masteropleiding Museumconservator (Vrije Universiteit, Amsterdam) schrijft Anne Ruygt regelmatig over kunstenaars en tentoonstellingen voor o.a. Metropolis M, Tubelight en DH/// Magazine (uitgave van Stroom).