gallery talks

bart rutten
5 okt 2012

Foto: Erst van Deursen
Foto: Erst van Deursen

Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Schiphol Hal (entréehal)
Voertaal: Nederlands
Entree: Bezoekers betalen uitsluitend entree voor het museum (kortingen zijn van toepassing).
Reserveren: Reserveren is verplicht. U kunt voor dit evenement reserveren door een e-mail te sturen naar reservations@stedelijk.nl, met daarin vermeld uw volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer, en de naam en datum van de activiteit die u wilt bezoeken.

Na de heropening van het museum zet het Stedelijk de serie stedelijk|gallery talks voort, waarbij bekende wetenschappers, kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond een rondleiding verzorgen langs een selectie van tentoongestelde werken in het museum.

Bart Rutten, conservator bij het Stedelijk Museum, zal tijdens deze middag een Gallery Talk verzorgen over de nieuwe collectiepresentatie.


Meer informatie over de spreker:

Sinds 2008 is Bart Rutten conservator beeldende kunst bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Het afgelopen jaar heeft hij intensief gewerkt aan de collectieopstelling die sinds september weer te zien is. Hij had een centrale rol in zowel de opstelling van de klassiek moderne kunst als de nieuwere kunst op de bovenetage van de oudbouw. Daarnaast maakte hij met de directeur Ann Goldstein de presentatie 'Works in Place' in de nieuwe ondergrondse tentoonstellingruimte. Zijn conservatorschap beslaat het gehele terrein van de beeldende kunst met speciale aandacht voor de film- en videokunst, conceptuele kunst en installatiekunst. Van 2005 tot 2008 werkte Rutten als curator bij het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch en daarvoor als hoofd van de afdeling Presentatie bij NIMk. Hij heeft altijd een grote interesse gehad in de kruisbestuiving tussen beeldende kunst en andere domeinen van de visuele en/of populaire cultuur en de inbedding van kunst in de samenleving. Naast zijn functie bij het Stedelijk, is hij lid van een aantal adviesraden, waaronder de One Minute Foundation en heeft hij bij verschillende kunstopleidingen en universiteiten in binnen- en buitenland opgetreden als gastspreker over de geschiedenis van videokunst. Voor de Avro bespreekt hij maandelijks tijdens het Kunstuur in het item 4 Art een hedendaagse kunstenaar en voor De Volkskrant schrijft hij een mandljkse collum over een belangrijk kunstwerk in de weekendbijlage.