gallery talks

carolien glazenburg
16 nov 2012

Foto: Hanna Hachula
Foto: Hanna Hachula

Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Schiphol Hal (entréehal)
Voertaal: Nederlands
Entree: Bezoekers betalen uitsluitend entree voor het museum (kortingen zijn van toepassing).

Reserveren: Reserveren is verplicht. U kunt voor dit evenement reserveren door een e-mail te sturen naar reservations@stedelijk.nl, met daarin vermeld uw volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer, en de naam en datum van de activiteit die u wilt bezoeken.

Na de heropening van het museum zet het Stedelijk de serie stedelijk|gallery talks voort, waarbij bekende wetenschappers, kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond een rondleiding verzorgen langs een selectie van tentoongestelde werken in het museum.

Carolien Glazenburg, conservator grafische vormgeving bij het Stedelijk Museum, zal tijdens deze middag een Gallery Talk verzorgen.

Meer informatie over de spreker:
Carolien Glazenburg is sinds 1976 werkzaam bij het Stedelijk Museum. Sinds 2002 is zij conservator grafische vormgeving en daarmee verantwoordelijk voor het tonen en (her)organiseren van de omvangrijke collectie grafische vormgeving. Glazenburg heeft tentoonstellingen gemaakt over en met Jan Bons, Walter Nikkels, Werkplaats Nieuwe Typografie, Michel Quarez, Erasmusprijs-winnaar Pierre Bernard, Willem Sandberg in Parijs en Wim Crouwel in het Van Abbemuseum. Zij had zitting in diverse jury’s en comités, zoals de Dutch Theatre Poster Award, Chaumont Festival International du Graphisme en Vlaamse Power of Print. Als onderdeel van het conservatorenteam Toegepaste Kunst en Vormgeving was zij mede verantwoordelijk voor de nieuwe collectiepresentatie in het Stedelijk dat op 23 september 2012 zijn deuren heropende.