gallery talks

Een ander perspectief op de collectie met Christian Friedrich
31 jul 2015

Locatie
Stedelijk Museum, tentoonstellingsruimte
Tijd
15.00 - 16.00 uur
Voertaal
Engels
Toegang
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Reserveren
Uitverkocht

Het Stedelijk Museum Amsterdam is verheugd u uit te nodigen voor een speciale editie Gallery Talks in het kader van het culturele programma van Gay Pride 2015 (AGP 2015).

Ter ere van het twintigjarig bestaan van de Amsterdam Gay Pride heeft het Stedelijk Museum twee sprekers uitgenodigd om vanuit een LBGTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Questioning en Intersex) gerelateerd perspectief de collectie te bespreken. 

Tijdens de Gallery Talks zullen Stacey Moran Nocek (University of Washington) en kunstenaar Christian Friedrich u rondleiden door hun selectie van kunstwerken uit de museumcollectie. Beide zullen met specifieke nadruk op queer, gender en feministische studies en LGBTQI-gerelateerde invalshoeken hun persoonlijke inzichten en interpretaties delen  aan de hand van hun selectie werken

Wij hopen u tijdens Pride Week te verwelkomen om de Stedelijk-collectie te beleven vanuit het unieke perspectief van deze twee sprekers!

Meer informatie over de spreker

Christian Friedrich (DE) studeerde beeldende kunst en theologie. Zijn artistieke interesse ligt bij de voorwaarden, structuren en manipulaties van relaties tussen subject en object. Een doorlopend thema in zijn werk is de onderworpenheid van het menselijk lichaam, dat hij vaak presenteert als een object van verlangen waarin macht en onderdanigheid samenvallen in het sublieme. Zijn artistieke praktijk omspant een verscheidenheid aan media, waaronder sculptuur, tekeningen, video, geluid, fotografie en tekst. In 2013 kocht het Stedelijk zijn werk Untitled (2011), een monumentale video- en geluidsinstallatie, aan. Friedrich had recentelijk solotententoonstellingen in De Hallen, Haarlem en de Grazer Kunstverein (AT).