gallery talks

Isa Genzken door de ogen van Valentijn de Hingh
29 jan 2016

Bekende sprekers op het gebied van beeldende kunst, architectuur, muziek en mode werden uitgenodigd om hun visie en perspectief op de tentoonstelling Isa Genzken: Mach Dich hübsch! te delen. 

Locatie
Stedelijk Museum
Tijd
15.00 - 16.00 uur
Voertaal
Nederlands
Toegang
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Reserveren
Uitverkocht
Foto: Duy Quoc Vo
Foto: Duy Quoc Vo

De sprekers zullen een kleine groep bezoekers langs hun persoonlijke selectie van werken in de tentoonstelling leiden. In deze reeks gallery talks wordt een breed scala aan aspecten uitgelicht en worden interdisciplinaire verbanden gelegd met de centrale thema’s in Isa Genzkens oeuvre. 

over gastspreker Valentijn de Hingh

Valentijn de Hingh (1990) is model, schrijfster en dj. Ze werd bekend door de documentaire Valentijn (2007), waarin haar transitie van man naar vrouw negen jaar lang werd gevolgd. In 2007 begon ze als model te werken, onder andere voor Maison Martin Margiela en Comme des Garçons. Inmiddels is ze voor diverse nationale en internationale magazines gefotografeerd en sleepte ze campagnes voor Barney’s en Tom Ford in de wacht. Naast haar modellenwerk werkt ze als dj voor het nachtlevencollectief The Amazing Agency en schrijft ze voor diverse (mode)publicaties. In januari 2012 won ze de Elle Personal Style Award, en in 2014 rondde ze naast haar werkzaamheden een bachelor in Literatuurwetenschap cum laude af.

Praktische informatie over de gallery talks

De gallery talks in de serie Isa Genzken: Mach Dich hübsch! worden gegeven door vijf sprekers, ieder vanuit een eigen discipline. Alle gallery talks kunnen afzonderlijk worden bijgewoond.

stedelijk|forum, 15 jan 2016
Isa Genzken door de ogen van Melanie Bonajo
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info

stedelijk|forum, 22 jan 2016
Isa Genzken door de ogen van Arno van Rosmalen
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info 

stedelijk|forum, 12 feb 2016
Isa Genzken door de ogen van Cas Hieltjes 
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info volgt 

stedelijk|forum, 19 feb 2016
Isa Genzken door de ogen van Willem de Rooij
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info volgt