gallery talks

Tino Sehgal door Vivian Ziherl
2 okt 2015

Locatie
Stedelijk Museum, Teijin auditorium
Tijd
15.00 - 16.00 uur
Voertaal
Engels
Toegang
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Reserveren
Uitverkocht

Het Stedelijk Museum heeft het genoegen u uit te nodigen voor een speciale reeks Gallery Talks door academici, conservatoren en auteurs in het kader van het project A Year At The Stedelijk: Tino Sehgal, te zien van 1 januari tot 31 december 2015. In de rondleidingen zullen de gastsprekers de bezoekers naar één van de unieke live-werken van kunstenaar Tino Sehgal voeren en deze ervaringskunst bespreken op basis van hun eigen deskundigheid, onderzoek of belangstelling. Zo biedt het Stedelijk Museum ruimte aan nieuwe – en bovenal persoonlijke – gedachten over hedendaagse kunst.

Alle sprekers werden specifiek uitgenodigd vanwege hun vermogen het werk van Tino Sehgal zowel in het kader van de beeldende kunst als vanuit andere disciplines te beschouwen. Vivian Ziherl is een kunstcriticus en curator met uitgebreide ervaring op het gebied van live-kunst, en bovendien sterk betrokken bij hedendaagse politieke en sociale ontwikkelingen.

MEER OVER DE GASTSPREKER

Vivian Ziherl is een criticus en curator uit Brisbane (Australië) en woont en werkt in Amsterdam. In 2015 richtte Vivian het project Frontier Imaginaries op, dat zich op meerdere platforms begeeft en wordt ondersteund door het IMA Curatorial Fellowship. Vivian was curator van grote projecten voor het Stedelijk Museum Amsterdam, het Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst in Rotterdam, het ICA in Londen en OCAT in Shenzhen. Ze heeft gedoceerd aan het Dutch Art Institute (Arnhem) en binnen Critical Studies aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Ze is redacteur van Lip Anthology (MacMillan, Kunstverein Publishing), The Drumhead door Gerry Bibby (Sternberg Press) en Reading Voices (If I Can't Dance, I Don't Want To Be Part Of Your Revolution).