workshop

Rabo Familiedag: mega veel te doen
19 apr 2015

Zondag 19 april nemen families het museum over. Samen met Henri Matisse, want de tweede Rabo Familiedag staat helemaal in het teken van deze kunstenaar.

hele museum
Uitverkocht

Maak samen met Bas Kosters kleurige knipselmode, kom tekenen met een bamboestok of laat je lekker voorlezen door Annemarie van Haeringen. Er is weer superveel te doen!

Toegang is gratis, maar meld je wel even aan voor het ochtend- (10.00 – 13.00 uur) of het middagprogramma (14.00 – 17.00 uur).

programma Familiedag

Download het programma

Welkom! Op de Rabo Familiedag zijn families eregast in het Stedelijk. Van onder aan de luifel tot bovenaan de trap: in het hele museum is mega veel te doen!

Ochtendronde: 10.00-13.00 uur.
Middagronde: 14.00-17.00 uur.

BOVENVERDIEPING

OUDE TRAP: Wedstrijdje scheuren – Blikopeners
Onder leiding van de Blikopeners van het Stedelijk maken jullie zo snelmogelijk posters van scheursels. Let op: kinderen zijn de baas!

TEIJIN AUDITORIUM: Zonlicht knippen - Met Floortje Zonneveld
Met zijn schaar vloog Matisse als een meeuw door kleur en papier enzo maakte hij zijn mooiste kunstwerken. Ook proberen? Knip, schuifen klik: op de foto in je eigen kleurenzee.

TEIJIN AUDITORIUM: Draagbare knipsels - Met Bas Kosters
Modeontwerper Bas Kosters is net zo dol op kleur als Matisse. Samenmet hem maak je vandaag je eigen knipselshirt. Klaar? Vastleggen inde fotobooth!

ZAAL 1.1: Over parkieten en meerminnen – Met Annemarie van Haeringen
Annemarie leest voor uit haar prentenboek over Matisse, zak onderuiten luister maar. Tijden: 11.30, 12.00, 12.30, 13.30, 14.00 en 14.30

BEGANE GROND

FAMILIELAB:
Het Familielab is omgetoverd tot Henri’s Tuin: kom tekenen, scheurenen knippen. Alle muren mogen vol!

ONDER DE LUIFEL: Stoktekeningen – met Johannes Steendam
Met krijt op een bamboestok maakte Matisse reuze-tekeningen.Moeilijk? Test het zelf!

INFOBALIE: Samen op Familiespeedtour
Haak elk kwartier aan bij een speciale Familiespeedtour, derondleiders staan klaar.

BENEDENVERDIEPING

STUDIO A: Matisse leeft! – Met Ton Meijer
Wat denken jullie: was Matisse juist vrolijk of heel serieus? En voeldehij zich echt net een slak? Reis samen met Ton Meijer door het levenMatisse en beeld het uit.

STUDIO B: Chillen met Henri
Dorst gekregen van al dat geknip? In Studio B kun je wat eten endrinken, lezen of gewoon even niets doen!

Mede mogelijk gemaakt door Rabobank.