wat doen ze

Blikopeners geven rondleidingen, advies en hun kritische mening over verschillende onderdelen van het museum. Ook organiseren zij activiteiten voor leeftijdsgenoten. Kortom: zij hebben de leukste bijbaan van Nederland!

ARTOBER

Ook dit jaar wordt de druilerige oktobermaand door de Blikopeners omgedoopt tot ARTOBER. Een maand die helemaal in het teken staat van workshops om zelf kunst te maken. De ARTOBER-workshops zijn gericht op creatieve jongeren die een kunstopleiding willen volgen en hun portfolio willen opbouwen of gewoon graag meer met kunst willen doen. Elke week wordt er een opdrachtvideo gepost met een opdracht gegeven door een kunstenaar. Kunstenaars die mee doen zijn Jan Dirk van der Burg, Yamuna Forzani, Gabriel Lester en Nicky Assmann. Zij zullen de workshopdeelnemers ook voorzien van feedback. De ARTOBER online workshop heeft plek voor vijftig jongeren uit heel Nederland en vol is vol!​

Aanmelden voor ARTOBER 2017

Vergeet tijdens het aanmelden niet een werk dat je eerder hebt gemaakt te mailen naar blikopeners@stedeljk.nl - dit maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Open 'blik' en een open mind

In september 2016 startte de achtste groep Blikopeners. Blikopeners hebben letterlijk een open 'blik' en een open mind voor kunst, vormgeving en het museum. Zij openen 'blikken' van anderen en gebruiken daarvoor hun persoonlijke ervaring en kennis. Zij zorgen voor uitwisseling over kunst tussen jongeren en musea. Door Blikopeners krijgen jongeren meer vertrouwen om kunst te interpreteren en het vormen van een eigen mening over kunst. Sinds 2008 zijn de Blikopeners werkzaam in het Stedelijk Museum. Elk jaar start een nieuwe groep. 

Evenementen & workshops

Blikopeners organiseren samen met kunstenaars workshops voor jongeren. Ben je tussen de 12 en 20 jaar en maak je graag kunst? Wil je kunstenaars en vormgevers ontmoeten?
Kijk voor aankomende workshops en andere dingen die de Blikopeners organiseren op hun Facebook-pagina of hun website www.blikopeners.amsterdam.

what the art?!

Blikopeners op TV! Onder professionele begeleiding van de AVRO maken Blikopeners de serie What The Art?! Ze doen zelf redactie, regie en presentatie en brengen zo vol enthousiasme hedendaagse kunst onder de aandacht. Elke aflevering bezoeken Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Per keer is passend lesmateriaal ontwikkeld voor de beeldende vakken, waarin de kunstenaar de leerlingen zelf een opdracht geeft. 

Facebook en Twitter

Volg Blikopeners op Facebook, Twitter en Instagram:
www.facebook.com/blikopeners
www.twitter.com/blikopeners
http://instagram.com/blikopeners

Hoofdbegunstiger Blikopeners:

Sponsor Blikopeners:

Samenwerkingspartner: