artours app

Je kunt in de appstore de Stedelijk Museum ARtours app downloaden. Met de app kun je interactieve tours beleven met je smartphone en genieten van de rijke content (video, audio, foto’s, verhalen, opdrachten en Augmented Reality toevoegingen) terwijl je door het museum of de straten van Amsterdam loopt. De Tours die het Stedelijk Museum bij de lancering aanbiedt zijn gewijd aan de collectie vormgeving die het museum door de jaren heen heeft verzameld. Daarnaast neemt Timo de Rijk je mee op een tocht door de stad en kun je de nieuwe versie van de ARtour This is Not a Church volgen die Jan Rothuizen speciaal voor het Stedelijk Museum maakte.


Download de ARtours app

Info over de verschillende Tours 

De Stedelijk designtours 
Een belangrijk deel van de 70.000 objecten tellende collectie vormgeving die het Stedelijk Museum door de jaren verzameld heeft, is sinds de heropening van het museum in 2012 te zien in de linker benedenvleugel in de oudbouw. Door het volgen van de diverse Stedelijk Museum ARtours gewijd aan de collectie vormgeving wordt ook de rest van het museum en de ruimte daaromheen (o.a. het museum restaurant, de Schiphol lounge) gevuld met verhalen en beelden rondom deze roemruchte collectie.

Ontstaansgeschiedenis & Sandberg 
Met deze tour ga je terug naar de begintijd van het Stedelijk en het ontstaan van de collectie vormgeving. 

Meer informatie

 

 

Baanbrekende tentoonstellingen
In de Schiphol lounge, gelegen boven de bibliotheek en het (digitale) archief van het museum worden vijf baanbrekende vormgevingstentoonstellingen uit de geschiedenis van het Stedelijk Museum uitgelicht.

Meer informatie

 

Stedelijk als opdrachtgever
Rondom de trap in de oudbouw van het museum bevindt zich een uitgebreide selectie affiches die in opdracht van het Stedelijk Museum zijn gemaakt.

Meer informatie

 

 

Hoogtepunten
In de designvleugel worden 18 hoogtepunten uit de collectie vormgeving uitgelicht waarbij wordt ingegaan op hun historische betekenis.

Meer informatie

 

 

Timo de Rijks Urban Design Tour
Vormgeving vind je natuurlijk zeker niet alleen in het museum maar juist ook gewoon om je heen: thuis of buiten in de stad. 

Meer informatie

 

 

Jan Rothuizen’s  nieuwe editie van zijn ‘This is Not a Church’ Tour 
Jan Rothuizen, bekend van zijn handgetekende plattegronden, maakte in 2010 voor de tijdelijke opening van het Stedelijk Museum een Augmented Reality tour voor smartphone bezitters. 

Meer informatie