rabobank

Over onze hoofdsponsor Rabobank

Waarom steunt Rabobank Amsterdam het Stedelijk Museum?

Alphons Kurstjens, directievoorzitter Rabobank Amsterdam:
“De Rabobank draagt kunst en cultuur een warm hart toe. Wij vinden het belangrijk om in Amsterdam de ontwikkeling, het behoud en de toegankelijkheid van kunst en educatie te stimuleren. Dit bepaalt voor een belangrijk deel de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van Amsterdam als vestigingsplaats. Daarom zijn wij trotse hoofdsponsor van het Stedelijk Museum.”

De nadruk van het hoofdsponsorschap ligt specifiek op families en programma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs. De Rabobank wil hiermee Amsterdamse kinderen die vanuit hun thuissituatie niet snel in een museum komen, een eerste kennismaking bieden.

Onderwijs

Samen met de partners Artis en Stadschouwburg Amsterdam is het project Samen Kijken gestart. Hiermee worden kinderen en ouders met verschillende sociaal economische achtergronden met elkaar in contact gebracht en gaan ze met elkaar een dialoog aan over kunst en kijken. Diverse Amsterdamse scholen uit het basis- en middelbaar onderwijs wordt de kans geboden om deel te nemen aan een van de educatieve programma’s zoals “Hallo Stedelijk!” of “Stedelijk in de Klas.” Daarnaast biedt de Rabobank in samenwerking met het museum aan alle docenten van Nederland een gratis Docentenpas aan. Hiermee hebben docenten een jaar lang gratis toegang tot het museum. Ook zullen er diverse docentenbijeenkomsten mede mogelijk worden gemaakt.

Families

Vanaf 2014 initieert de bank een jaarlijkse Familiedag in samenwerking met het Stedelijk. Hiervoor worden o.a. Amsterdamse families uitgenodigd om op een zondagmiddag deel te nemen aan speciaal programma met diverse workshops en interactieve rondleidingen. De gratis familierondleiding op zondag wordt aangeboden en het Familielab wordt mede mogelijk gemaakt door de bank.

Rabobank Amsterdam

Rabobank Amsterdamis een bank van en voor Amsterdammers. Met haar coöperatieve structuur is zij tot in de haarvaten van de samenleving aanwezig. Tegelijkertijd maakt de Rabobank onderdeel uit van een wereldwijd internationaal netwerk. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening via internet en vanuit vestigingen in de stad. De bank weet als geen ander dat je door samenwerking verder komt. Het is de oorsprong van de Rabobank en tegelijkertijd haar visie op de toekomst. Betrokken klanten kunnen lid worden van Rabobank Amsterdam. Zo kunnen zij onder meer meedenken over het beleid en de rol van de bank in de samenleving. Lees meer over Rabobank Amsterdam op www.rabobank.nl/amsterdam.