tentoonstelling

your line or mine in de blikopener spot
31 mrt - 7 sep 2014

De Blikopener Spot is de museumzaal van jongeren. In december 2013 heeft de Spot een nieuwe presentatie gekregen. Op uitnodiging van de Blikopeners leveren de ontwerpers van Moniker de basis van een kunstwerk waaraan iedereen tot augustus 2014 kan meedoen: de drie animatiefilms Your Line Or Mine. 

Blikopener Spot
Blikopener Spot
De Blikopeners 2013-2014
De Blikopeners 2013-2014

De abstracte films van Moniker bestaan alleen uit punten en lijnen. Via de opdrachten die bij het werk horen kunnen bezoekers met een stift de lijnen aan elkaar verbinden en vervolgens de tekening scannen. Het resultaat is direct te zien in de projecties op grote schermen in de zaal. Uiteindelijk ontstaan er drie animatiefilms van elk 2,5 minuten, niet alleen door de beweging van de lijnen maar ook door de manier waarop de bezoekers hun tekeningen maken.

Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden van uitvoering. Moniker bestaat uit Luna Maurer, Jonathan Puckey en Roel Wouters. Luna Maurer zegt over dit werk: “Voor bezoekers is het interessant om te ervaren hoe zij zelf tekenen – is het voorzichtig, precies of juist vrij? Het is fascinerend dat iedereen straks kan bijdragen aan een kunstwerk, dat steeds verandert.”

Met Your Line Or Mine heeft Moniker een interactieve invulling aan de Blikopener Spot gegeven. Het werk van ontwerpstudio Moniker focust eerder op het proces dan op een eindresultaat. Met hun projecten onderzoeken zij de sociale effecten van technologie. De kunstenaars zijn gefascineerd door dingen die zich aanpassen aan hun omgeving, die verandering benadrukken en verschil aantonen. Logica is hun gereedschap, en inbreng van anderen hun materiaal. Voor meer info: www.studiomoniker.com.

De animatie is online te volgen op www.yourlineormine.com.