video

In het museum, maar ook online raak je niet uitgekeken! Het Stedelijk Museum gebruikt verschillende videokanalen. ARTtube is het platform voor kunstvideo's, YouTube voor sfeerimpressies, docu's en onze eigen Crew Reports. Vimeo wordt gebruikt als een archief. Hier kun je de volledige edities van stedelijk|forum, lezingen en events terugzien. Neem snel een kijkje!

ARTtube

ARTtube is het gezamenlijke platform van Nederlandse en Belgische musea. Op ARTtube zijn bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers te vinden en sfeervolle portretten van inspirerende makers. Ben je geinteresseerd in een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken, dan is ARTtube de plek voor jou! We plaatsen regelmatig interessante nieuwe kunstvideo's. Bekijk het zelf: Stedelijk op ARTtube.

 

YouTube 

Op YouTube bieden we een hele keur aan video's aan: introducties van tentoonstellingen, artist talks en volop materiaal van achter de schermen. Ook gebruiken we Youtube voor speciale projecten rondom tentoonstellingen. Bekijk het Stedelijk Museum YouTube kanaal.

Crew Reports

Crew Reports zijn korte filmverslagen, zelf gemaakt door medewerkers van het Stedelijk Museum Amsterdam die een camjo-training hebben gevolgd. De korte films vertellen het verhaal van het Stedelijk achter de schermen. De Crew Reports vind je in een aparte afspeellijst op YouTube.

Vimeo

Het Stedelijk Museum gebruikt Vimeo als een archief voor opnames van Stedelijk|Forum en andere events zoals symposia en book launches. Zoek je meer verdieping? Dan is dit het videokanaal voor jou!